Συνταγές
Αυτό δεν είναι φαγητό, μέλι έγινε – γαρίδες κριθαρότο
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκες γαρίδες ( γαμπαρι!)
Μια Κοκκινη και μια πράσινη πιπεριά!
2 φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη!
1 φλυτζανα ελαιόλαδο!
1 ποτήρι μπυρα!
500 γρμ κριθαράκι μέτριο!
1 μεγάλο κρεμυδι στον τρίφτη!
2-3 σκελίδες σκορδο ψιλοκομενο
Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 2 λίτρα νερο βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφήνουμε στην άκρη!
Σε κατσαρόλα σωταρουμε το κρεμυδι με το λάδι, και στη συνεχεια ριχνουμε το σκορδο, τις πιπεριες, τη ντομάτα, και κατόπιν το κριθαρακι, και αλατοπιπερωνουμε
Με την κουτάλα ριχνουμε λίγο λίγο το νερό που έχουμε βράσει τα κεφαλια( μπορεί να μη χρειαστεί όλο) και Σβηνουμε με τη μπυρα, αφού έχουμε πρώτα προσθέσει τα σώματα από τις γαρίδες και αφήνουμε για δέκα λεπτά, όχι περισσότερο γιατί σκληραίνουν
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις μία άλλη πρόταση! Θαυμάσιο λευκό σαγανάκι με γαρίδες
Συνταγή από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500 γρ. γαρίδες ολόκληρες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένη
50 γρ. μουστάρδα
Καυτερή πιπεριά
100ml λευκό κρασί
200 γρ. φέτα
30 ml ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες σε 200 ml νερό για 10 λεπτά και περνάμε το ζωμό από σίτα.
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά
Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο και αποσύρουμε.
Συνταγή από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”