Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό – λιγκουίνι ολικής με γαρίδες και θράψαλα
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω τα Λιγκουίνι με νερό μόνο να σκεπαστούν, ρίχνω 1 φ. κ. ελαιόλαδο, μαυροπίπερο, αλάτι, περίπου 10 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα βάζω 1 φ. τσαγιού ελαιόλαδο, σωτάρω 1 μεγάλο κρεμμύδι, 4 σκελίδες σκόρδου, 1 πιπεριά πράσινη, 1 Φλωρίνης σε ροδέλες, 1 ντομάτα μεγάλη ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους, 1 κουτάκι pummaro, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, προαιρετικά μαυροπίπερο, αφήνω να βράσουν μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Ρίχνω 1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο, παίρνει 2-3 βράσεις και ρίχνω τα θράψαλα κομμένα και πλυμένα, (στραγγισμένα), τα βράζω 10 λεπτά, συμπληρώνω τις γαρίδες καθαρισμένες από το μαύρο εντεράκι, εγώ τις προτιμώ με τα κεφάλια και πόδια μου αρέσει να ρουφώ το ζουμάκι τους.
Αφήνω να βράσουν μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους 5′-7 λεπτά.
Αποσύρω και τα ρίχνω στην κατσαρόλα με τα Λιγκουίνι, ανακατεύω ελαφρώς, ρίχνω μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Ελάτε να σας γλυκάνουμε με αφράτη και μυρωδάτη Σαρλοτα μήλου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρύσα Ανθή-SYNTAGES ME AGAPI”
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα:
2 αυγά, 100 γρ. ζάχαρη, 40 γρ. κορν Φλάουερ, 500 γρ. γάλα
Ζύμη:
4 αυγά, 200 γρ. ζάχαρη, 200 γρ. γάλα, 400 γρ. αλεύρι, 2 κτγ. μπέικιν
Εκτέλεση
Κρέμα:
Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία, στο τέλος θα βάλουμε το βούτυρο.
Ζύμη:
Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα και μετά το αλεύρι και το μπέικιν ενώ ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε τα μήλα σε κυβάκια και βάζουμε την ζύμη στο ταψί μας και από πάνω στρώνουμε την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40′-45′.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρύσα Ανθή-SYNTAGES ME AGAPI”