Connect with us

Συνταγές

Γαλλική Galette με ντοματίνια, τυριά και βασιλικό – Η πιο εύκολη αλμυρή τάρτα

Published

on

GALET ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ 65301f00d55f1 scaled

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη:
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι σταρένιο κίτρινο
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο πρόβειο παγωμένο σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
4 κουτ. σούπας νερό κρύο

Για τη γέμιση:
350 γραμ. ντοματίνια
200 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
120 γραμ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη ( έβαλα 200 γραμ. Δουκέσα Μυκόνου)
4 κλωνάρια βασιλικό μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 αυγό, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
Αλάτι η ανθό
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο από μύλο
20 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη γκαλέτ:
Ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομματάκια βουτύρου, και χτυπάμε γρήγορα με το φτερό, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένα ψίχουλα.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το αυγό με το νερό και τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού.
Χτυπάμε γρήγορα με το φτερό μέχρι να ενωθούν σε μια τραχιά, σχετικά σκληρή ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανακατεύουμε τα τυριά με τον μισό βασιλικό, το αλατοπίπερο, το ασπράδι, και τον μισό κρόκο.
(τον άλλο μισό τον κρατάμε για το άλειμμα του φύλλου)

Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τα ντοματίνια με τα 20 ml ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C .

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας, σε φύλλο με διάμετρο περίπου 35 εκ. χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι εντελώς στρογγυλό.
Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης, μαζί με την κάτω λαδόκολλα, στο μεγάλο ταψί του φούρνου.

Απλώνουμε το μείγμα των τυριών στο φύλλο, αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο 5 εκ. Σκορπίζουμε στα τυριά τα ντοματίνια με το λάδι τους.
Γυρίζουμε το περιθώριο ακανόνιστα προς τη γέμιση, φτιάχνοντας ένα άτεχνο στεφάνι. Ανακατεύουμε τον μισό κρόκο που κρατήσαμε με 1/2 κουτ. γλυκού νερό, και αλείφουμε το φύλλο.

Ψήνουμε την γκαλέτ για 10 λεπτά στους 180.
Ύστερα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά,η μέχρι να ροδίσει ωραία η ζύμη και να ψηθούν τα ντοματίνια.

Βγάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά την γκαλέτ να «σταθεί».
Ύστερα κόβουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε το καθένα με λίγο ωμό ελαιόλαδο, και σκορπίζουμε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού.
Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ

Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές1 ώρα ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές3 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές5 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές7 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές21 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές23 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Exit mobile version