Συνταγές
Σε δέκα λεπτά είναι στον φούρνο! Νόστιμη και εύκολη γαλατόπιτα
Η Συνταγή είναι από Ολγα Ναντσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
1 πακέτο φύλο κρούστας.
1 κεσεδακι γιαούρτι στραγγιστο.
8 αυγά.
800 γραμ. Γάλα
300 γραμμάρια τυρί φέτα.
Σε κούπα λίγο κάτω από την μέση ηλιέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά,το γιαούρτι, το γάλα,και στο τέλος βάζω το τυρί.
Στο βαθύ ταψί της κουζίνας αλείφω με λίγο βούτυρο χωρίς να το λιώσω.
Στρώνω το πρώτο φύλο ραντίζω με πινέλο λίγο λάδι βάζω το δεύτερο ραντίζω , ρίχνω λίγο από το μίγμα να έχει παντού.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι τα τελευταία δύο φύλα που τα βάζω στο τέλος χωρίς μίγμα.
Χαράζω την πίτα, ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο μίγμα που έχει περισσέψει, σουσάμι και στον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Καλή επιτυχία!!
Η Συνταγή είναι από Ολγα Ναντσιου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε τυροπιτάκια κουρού- Τραγανά απ’εξω και αφράτα μέσα
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για την ζυμη:
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
1/2 κεσ.σπορελαιο
2 κ.σ.βιταμ
1 αυγο
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.σ.ξυδι
1 φακ.μπεικιν
Περιπου 3 1/2 με 4 κουπες αλευρι γ.ο.χ.
1 κροκο +λιγο νερο για την επαλειψη σουσαμι ,μαυροκουκι.
Τυρι φετα για την γεμιση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ ανακατευουμε με το συρμα το γιαουρτι,το λαδι ,το βιταμ και το αυγο να γινουν μια ωραια κρεμα κατοπιν τα υπολοιπα υλικα και τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι
αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Παιρνουμε ενα μπαλακι στο μεγεθος μανταρινιου και το ανοιγουμε με το χερι βαζουμε στην μεση την γεμιση και κλεινουμε δινοντας το σχημα σαιτας. Η λεια πλευρα να ειναι απο επανω.Κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενος με λιγο νερο ριχνουμε το σουσαμι-μαυροκουκι και με ενα μαχαιρακι η ρολο που κοβουμε πιτσα χαρασουμε την επιφανεια.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 190 βαθμους.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.