Συνταγές
Γαλατόπιτα με τρία φύλλα!! Θα μπορούσα να φάω όλο το ταψί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη για τρία φύλλα
3 κούπες τσαγιού αλεύρι, μια κούπα τσαγιού χλιαρό νερό, αλάτι, 2 κτσ. λάδι, 2 κτσ. ξύδι
Κρέμα
1 λίτρο γάλα, μιάμιση κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό, 5 κτσ. στέβια, 2 βανίλιες, 2 κτσ. μαργαρίνη φαστ σοφτ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 28 νούμερο ταψάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και με ένα πινέλο το λαδώνουμε και ρίχνουμε το πρώτο φύλλο το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα έτσι συνεχίζω με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Έπειτα ρίχνουμε τη κρέμα χλιαρή προς το κρύο! Τέλος γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και κάνω κόθρο (φώτο) λαδώνουμε το κόθρο και ψήνουμε τη πίτα για μια ώρα.
Προαιρετικά ρίχνουμε μέσα στη κρέμα αφού κρυώσει 1-2 αυγά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με άχνη και κανέλα!
Η συνταγή είναι από Χαρούλα Μυργιωτη Καραμερη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Ζουμερή και αφράτη σπιτική γαλατόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
-1,5 λίτρο γάλα
-1 κούπα ζάχαρη, εγώ έβαλα μισή κούπα στέβια και 1 κτγ. μέλι
-1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
-2 καψουλάκια βανίλιας
-2 κτσ. βούτυρο, εγώ έβαλα Λούρπακ.
-ξύσμα από μισό λεμόνι
-2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σέ κατσαρόλα, και τοποθετούμε στην εστία. Από την αρχή μέχρι πού να πήξει η κρέμα ανακατεύουμε συνέχεια .
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και ρίχνουμε μέσα την σφιχτή κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για να την κόψουμε. Όποιος θέλει ρίχνει από πάνω επιπλέον ζάχαρη και κανέλα.
Για παράδειγμα μπορούμε να βάλουμε μέσα στην κρέμα επίσης 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Metaxia Kokkinou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”