Γλυκα
Απλά υπέροχη – παραδοσιακή γαλατόπιτα Μεσσηνίας
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 Ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα
1 Κούπα σιμιγδάλι
1.1/2 Κούπα ζάχαρη
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 Βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
6 Αυγά χτυπημένα ελαφρά στο τέλος μόλις γίνει κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βουτυρωμένο ταψάκι ρίχνουμε την κρέμα και πάνω έβαλα Κανέλλο ζάχαρη στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα
Αφήνετε το γλυκό να παγώσει τελείως και μετά το κόβεται το σερβίρετε με κανέλα απλά υπέροχο
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εξαιρετική νηστίσιμη γαλατόπιτα με ωραία υλικά και πεντανόστιμη!
Συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 λίτρα γάλα καρύδας
2 φλυτζανες τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζανες σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
3 κουταλιές γεμάτες σούπας μαργαρίνη
Ξύσμα από δυο λεμόνια
Ινδοκαρυδο, τρούφα μαύρης σοκολάτας, σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε να γίνει χυλός, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύουμε και τελευταία προσθέτουμε τη μαργαρίνη
Βαζουμε μαργαρίνη με λίγο σιμιγδάλι, και αλειφουμε τον πάτο του ταψιού και ρίχνουμε το μείγμα
Από πάνω πασπαλίζουμε με την καρύδα, την τρούφα, και το σουσαμι και ψήνουμε σε 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο
Συνταγή από “Νικολέττα Πετροπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”