Συνταγές
Υπέροχα γιαλαντζί ντολμαδάκια στη γάστρα που δεν είναι ποτέ αρκετά όταν τα φτιάχνουμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μίκα Πολυχρονοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Τα φύλλα τα έχουμε στο ψυγείο με αλάτι με μία μέθοδο που τα διατηρούμε τα ξεπλύνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε νερό που βράζουμε περίπου για 5 λεπτά
Μία φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι νυχάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο από το multi
Μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Μία φλυτζάνια του τσαγιού περίπου ελαιόλαδο
Άνηθο τρεις κουταλιές της σούπας
Μία κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
Ρίγανη
Και 2 κουταλιές της σούπας Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ασπράδι αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και μόλις άρχισε να ζεσταίνεται . Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν στη συνέχεια το ρύζι να λαδωθεί πολύ καλά τα μυρωδικά μισό κουταλάκι αλάτι και πιπέρι μόλις κρύωσε η γέμιση ρίχνουμε και το ασπράδι του αβγού και ανακατεύουμε καλά το ασπράδι μπαίνει για να κρατάει το ρύζι για να μην διαλύεται
τυλίγουμε τα ντολμαδάκια και τα βάζουμε στη γάστρα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι λίγο νερό περίπου μιάμιση φλυτζάνια αλάτι και πιπέρι και το χυμό από ένα λεμόνι σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα βάζουμε από πάνω τη σχάρα και κλείνουμε τη γάστρα τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου για μισή ώρα μέχρι που έμεινε το λαδάκι του
Πολύ νόστιμη πρόταση είναι να τα φάτε με γιαούρτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μίκα Πολυχρονοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”