Συνταγές
Μμμμ τέλειο γιαουρτοραβανί από βερίκοκα…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση της Συνταγής είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνω το σιρόπι για να πάγωσει.. ( κρύο σιρόπι, καυτό γλυκό).
Χρειαστηκα 15 βερίκοκα , τά έκοψα στα 2 και τά έβαλα από πάνω στο γλυκό.
Εψησα στους 180 αντιστάσεις για 1 ώρα. Σέ 30 αρι ταψί..
Για το σιρόπι…
1 κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα νερό
Μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού . Βράζω για 2′.
Για το γιαουρτοραβανι…
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστο δηλαδή 400 γρμ γιαούρτι.
1 κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού
Μισή κούπα αραβοσιτελαιο
1 κουταλάκι του γλυκού και κοφτό σόδα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Μισή κούπα αλεύρι γοχ.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με ζάχαρη, ύστερα ρίχνουμε το πορτοκάλι με την σόδα ανακατεμένη, ύστερα το σιμιγδάλι ψιλό και το αλεύρι.
Αλείφουμε με λίγο φυτινη το ταψί, λίγο αλεύρι ρίχνουμε μέσα τό μείγμα. Από πάνω βάζουμε τά βερίκοκα και ψήνουμε κανονικά.
Όταν ψηθεί, ρίχνω το σιρόπι κρύο όπως είπαμε. Ρίχνουμε και λίγο αμυγδαλοψιχα πριν ψηθεί. Καλύτερα αν έχουμε αμύγδαλο φιλέ.
Ρίχνουμε ολόκληρα αμύγδαλα.. Πολύ ωραίο γλυκό γίνεται. Το κόβουμε και διατηρώ στο ψυγείο για να είναι δροσερό. Όποιος θέλει βάζει και παγωτό από πάνω ..
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Βούλα Δαμαλα.