Συνταγές
Βγαίνουν υπέροχα τα τσουρέκια, τόσο αφράτα και μαλακά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1.100-εως 1.200γρ αλεύρι για τσουρέκια. 400γρ ζάχαρη η μπορούμε να βάλουμε 267 ζάχαρη και 133γρ.ιμβερτοποιημενη ζάχαρη αυγά 175γρ. 500γρ.γαλα 180γρ.βούτυρο 1.5 φακελάκι μαγιά ξηρή ή 45γρ.νωπη 1κ.γ.μαχλεπι 1/2κ.γ.κακουλε 3 δάκρυα μαστίχα 1 πρέζα αλάτι
Επιπλέον 1 κρόκο αυγού με λίγη ζάχαρη για την επαληψει.
Και ότι θέλουμε για από πάνω μπορούμε να βάλουμε σουσάμι αμύγδαλο φιλέ κροκαν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ Σ. Θ. Δ.
Αν η μαγιά είναι νωπή βάζουμε σέ ένα μπόλ λίγο χλιαρό γάλα ρίχνουμε 2 κ. σ. ζάχαρη την μαγιά και αλεύρι τόσο που να γίνει ένας παχύς χυλός. Και το βάζουμε σε ζεστό μέρος. Το έχουμε σκεπασμένο με μεμβράνη. Το αφήνουμε να φούσκωσει.
Εν τω μεταξύ σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα το βούτυρο και την ζάχαρη τά αυγά. Και τα αρωματικά και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καί όταν χλιαρυνουν τά κατεβάζουμε από την φωτιά. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι με τα υγρά υλικά και την φουσκωμένη μαγιά. Τα δουλεύουμε στην μεσαία ταχύτητα για 15′-20′.Αδειάζουμε το ζυμάρι σε 1 μεγάλη λεκάνη με καπάκι. Το βάζουμε στο ψυγείο για όλη την νύχτα. Το πρωί το βγάζουμε το αφήνουμε να έρθει σ. θ. δ. Και χωρίζουμε μπαλίτσες.
Τις κάνουμε μπαστουνακια τις σκεπάζουμε και τά αφήνουμε 10’να ξεκουραστουν. Ανοίγουμε τα μπαστουνακια και τα πλεκουμε κοτσίδες. Τα αφήνουμε να ανέβουν τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού. Και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 για 30 περίπου.
Βάζουμε ένα ταψί με βραστό νερό για να δημιουργηθεί ατμός τα αφήνουμε για 15’και μετά το βγάζουμε. Για να ψηθεί και από κάτω. Όταν ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Χρυσές Συνταγές”.