Συνταγές
Βιεννέζικη συνταγή για μια εξαιρετική βασιλόπιτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Βίκυ Αντ – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
250γρ. μαργαρίνη
3 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
4 κ.σ. αμύγδαλα σπασμένα
4 κ.σ. σταφίδες
4 κ.σ. κουβερτούρα
4 κ.σ. ινδική καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την ινδική καρύδα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.
Νόστιμη συνταγή από “Βίκυ Αντ – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Για δες παρακάτω άλλη μια θαυμάσια συνταγή για υγιεινό και αφράτο κέικ μπανάνας της τελευταίας στιγμής – θα το λατρέψουν οι μικροί!
Η Συνταγή είναι από Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
150 γρ. Ελαιόλαδο
180 γρ. Ζάχαρη καρύδας
2 αυγά
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες σε κομματάκια
1 κ.γλ.σοδα
1 κ.γλ. Κανέλα
280 γρ. Φαρίνα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,το γιαούρτι,το φυστικοβούτυρο και σταματάμε το μίξερ.(για ευκολία μπορείτε και με σύρμα χειρός να ανακατέψετε).
Προσθέτουμε τη κανέλα,τις μπανάνες, τη σόδα και τέλος τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις μια ώρα..
*Το κέικ έχει σκούρο χρώμα λόγω της ζάχαρης.
Η Συνταγή είναι από Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.