Συνταγές
Η top αγαπημένη μας βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100ml. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
150ml. γάλα φρέσκο
100ml κονιάκ
150 γρ. καρύδια τριμμένα
1 πρέζα αλάτι
5 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες
100γρ σταγόνες σοκολάτας
Για το γλάσο σοκολάτας:
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
2 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ γλυκόζη
1 κ.σ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ενα ενα τα αυγά, έπειτα τα κανελογαρίφαλα, αλάτι, βανίλιες και ξύσμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 28εκ. βουτυρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά να ζεσταθούν για 1 λεπτό. Αδειάζουμε το ζεστό μείγμα πάνω στην σοκολάτα και αφήνουμε για 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε. Μετά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν η βασιλόπιτα έχει κρυώσει τελείως απλώνουμε την ganache και στολίζουμε.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.