Συνταγές
Αχ τι ωραία – φάβα απλή για σήμερα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφία Λεβέντη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 καρότο
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
αλάτι
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τη φάβα σε νερό 10 λεπτά,σουρωνουμε και ξεπλένουμε καλά..Σε κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με το νερό . Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ξαφρίζουμε καλά. Χαμηλώνουμε θερμοκρασία
προσθέτουμε το κρεμμύδι🧅 και το καρότο
Αφήνουμε να σιγοβρασει και να πιεί όλο το νερό χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και λάδι.Πολτοποιουμε να γίνει σαν πουρές.Ριχνουμε και το λεμόνι.
Στο πιάτο σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λάδι..ή ότι προτιμάτε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σοφία Λεβέντη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχοι, τέλειοι φτιαγμένοι και πεντανόστιμοι κεφτέδες από φάβα
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 κούπες φάβα βρασμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι
3κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
Ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε την φάβα από την πρώτη ημέρα και βάλτε τις στο ψυγείο για να σφίξει.
Την επομένη κόβουμε μέσα 1 μεγάλο κρεμμύδι δυο-τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι δυόσμο φρέσκο,λίγο ελαιόλαδο ,αλάτι ,πιπέρι φτιάχνετε κεφτέδες αλευρώνετε και τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό αραβοσιτέλαιο.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.