Συνταγές
Και τα δυο ειναι πεντανόστιμα! Φάβα και μελιτζάνες με σάλτσα ντοματίνι
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για τη φάβα
πλένουμε καλά την φάβα όσο εσείς θέλετε βάζετε σε μία κατσαρόλα και κόβεται μέσα ένα καρότο ένα μεγάλο κρεμμύδι και μία πατάτα και καμιά δεκαριά περίπου φύλλα δυόσμο….
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε σιγά-σιγά να βράσει, όταν πιει όλο το νεράκι κοιτάμε να δούμε αν έχει γίνει αν όχι συμπληρώνουμε λίγο νεράκι ακόμη και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως…
λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ και συνοδεύουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι λεμονάκι και λαδάκι…!!!
Για την σάλτσα μελιτζάνας
πολτοποίουμε ένα κεσεδάκι ντοματίνι pomodoro βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος με μία σκελίδα κρεμμύδι σκόρδο 1 δαφνόφυλλο δύο μπαχαρια αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε..
αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τις τηγανίτες μελιτζάνες μέσα αφήνουμε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σταφιδόπιτα αφράτη και νόστιμη.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζ λάδι ελαφρύ
3/4 του κιλού αλεύρι μαλακό..περίπου 750 γρ
1 ποτήρι κανέλα βρασμένη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2,1/2 φλιτζ ζάχαρη
1 κουταλάκι το γλυκού σόδα
1 κουταλάκι το γλυκού μπεικιν
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σκόνη
1 ποτήρι σταφίδες. Λίγα καρύδια προαιρετικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκανιτσα το λάδι την ζάχαρη την κανέλα κ τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Λιώνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατευοντας τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά το αλεύρι και το μπεικιν τις σταφίδες και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε καλά για λίγα λεπτά ακόμα .
Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε την πίτα στους 200 για μια ώρα σχεδόν.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.