Ξεχωριστα
Αφράτο ψωμί ολικής άλεσης όπως το αγοραστό από τον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιάξτε την καλύτερη συνταγή για ψωμί 100% ολικής που υπάρχει! Δεν θα το πιστεύετε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
400 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
230 γρ. χλιαρό νερό
50 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μέλι
2 & 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
1 & 1/5 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, το μέλι, και ανακατεύουμε για περίπου 12 λεπτά έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός μπωλ, αδειάζουμε τη ζύμη, την πλάθουμε σε μορφή μπάλας, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 1 έως 1.5 ώρα σε ζεστό μέρος.
Mε το πινέλο, λαδώνουμε μία φόρμα και βγάζουμε την ζύμη από το μπωλ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο και δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη δινοντάς της κυλινδρικό σχήμα.
Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 έως 30 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κατόπιν, κάνουμε τομές στη ζύμη με ένα ξυράφι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 210 βαθμούς για 35 έως 40 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “ψωμί”.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ. Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis