Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό – αφράτο τιραμισού
Η Συνταγή είναι από Σταματίνα Σιέμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα :
1 κουτί μορφατ,1/3 φλ.τσ.γαλα(αντικατέστησε τον ένα κροκο αυγού),1φλ.τσ.ζαχαρη,1πακετο μεγαλο τυρί φιλαδελφεια,2βανιλινες.
Τα κτυπαμε στο μίξερ πρώτα την μορφατ και συνεχίζουμε προσθετοντας ενα-ενα τα υλικά .
Χρειαζόμαστε 2 πακετα σαβουαγιαρ,1 1/2 φλ.τσ.νερο,1/2φλ.τσ.κονιακ,2κ.σ.κοφτες νες καφέ.
Ανακατευουμε το νερό με το κονιάκ και διαλύουμε τον καφέ.Σε ενα πυρέξ βάζουμε μια στρώση μπισκότα βουτωντας ελαφρά στο υγρό του καφέ και στρώνουμε την μισή κρέμα απο πανω.
Συνεχιζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων και στρώση κρέμα .
Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες και με ένα σουρωτηρι λεπτό πασπαλιζουμε με κακάο
Η Συνταγή είναι από Σταματίνα Σιέμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πανεύκολο Τιραμισού στο πι και φι..
Η Συνταγή είναι της κ. Andriana Antoniou – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά:
2 dream topping με δύο φλυντζανια γάλα
2 άνθους αραβοσίτου της στιγμής με δύο φλυντζανια γάλα
1 Philadelphia
1 φρέσκια κρέμα
2 πακέτα σαβουαγιαρ
3 κουταλιές ζάχαρη
3-4 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση:
Κτυπαμε το dream topping με το γάλα, κτυπαμε σε άλλο δοχείο τον ανθό αραβοσίτου της στιγμής με το γάλα, κτυπαμε την φρέσκια κρέμα και τα βάζουμε όλα μαζί με την ζάχαρη και το , Philadelphia
την βάζουμε στο ψυγείο για 30′ να σφίξει λίγο και περνούμε τα σαβουαγιαρ τα βουτάμε στο γάλα μαζί με λίγο νεσκαφε ( τα βουνά και τα βγάλουμε αμέσως να μην λιώσουν )
τα βάζουμε κατά σειρά από πάνω την μισή κρέμα πασπαλίζοντας με κακάο άλλη μια στρώση σαβουαγιαρ την υπόλοιπη κρέμα και την πασπαλιζομε με κακάο
Η Συνταγή είναι της κ. Andriana Antoniou – ” Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.