Γλυκα
Αφράτο, αέρινο παρφέ βανίλιας χωρίς κρυσταλλάκια, με τέλεια υφή και πλούσια γεύση
Φτιάξε το απόλυτο παρφέ βανίλιας σαν του ζαχαροπλαστείου με 4 υλικά και χωρίς παγωτομηχανη.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
200 γρ. ασπράδι αυγού
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 βανίλιες ή υγρή βανίλια
1000 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί όχι πάρα πολύ σφιχτή
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ή αποξηραμένα φρουτάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα αμύγδαλα ή άλλο καρπό της αρεσκείας σας.
Σε ένα μεταλλικό μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρι, το ασπράδι, τις βανίλιες ή την υγρή βανίλιακαι το βάζουμε επάνω σε μπεν μαρί που βράζει. Ανακατεύουμε και κατόπιν αφού το βγάλουμε από την φωτιά, χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σφκτή μαρέγκα.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Κατόπιν αδειάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βάζουμε αυτό το μίγμα σε ένα τάπερ και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ προαιρετικά και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ
Κάνε εγγραφή στο κανάλι ..
Επειδή ένα παγωτό παρφέ βανίλιας ποτέ δεν είναι αρκετό, δες όλες τις νόστιμες συνταγές για παρφέ που έχουμε και σίγουρα δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT