Συνταγές
Υπέροχο ότι πρέπει ρυζόγαλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 λίτρο γάλα φρέσκο, 100 γρ. ρύζι Καρολίνα, φλούδα από 1 λεμόνι, 90 γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια, λίγη κανέλα, τριμμενη, για πασπάλισμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι, τη φλούδα από το λεμόνι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το ρυζόγαλο δέσει και χυλώσει, (δηλαδή το ρύζι θα έχει «πιει» τα πολλά υγρά).
Θέλει προσοχή και συχνό ανακάτεμα για να μην «πιάσει» το ρύζι στον πάτο και κολλήσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Αφράτο κουλούρι ολικής, γεμιστό με ανθότυρο και γαλοπούλα και πασπαλισμένο με σουσάμι και σπόρους chia.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou -Μαγειρεύουμε με την Λίτσα.”
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
-3 ποτήρια αλεύρι ολικής
-1,5 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 ποτήρι χλιαρό γάλα
-1 ποτήρι χλιαρό νερό
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτσ. ζάχαρη
-3 κτσ. ελαιόλαδο
-1 αυγό (το ασπράδι για τη ζύμη και τον κρόκο για το άλειμμα)
Για τη γέμιση:
-γαλοπούλα βραστή και ανθότυρο
και για το πασπάλισμα:
σουσάμι λευκό, σουσάμι ολικής και σπόρους chia
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιμένουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ολικής, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ασπράδι του αυγού και την ενεργοποιημένη μαγιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Από τη ζύμη μας ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα, απλώνουμε γαλοπούλα και ανθότυρο και τα τυλίγουμε .
Πασπαλίζουμε τα κουλούρια με σουσάμι και τα ψήνουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Mavrovouniotou -Μαγειρεύουμε με την Λίτσα.”