Συνταγές
Αφράτο και σιροπιαστό Κέικ λεμονιού με σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δοκίμασε να κάνεις αυτό το υπέροχο κέικ λεμονιού και θα γίνει από τα αγαπημένα σου! Γίνεται με σιμιγδάλι ενώ το σιρόπι ανεβάζει το κέικ σε άλλο επίπεδο! Καλή απόλαυση!
Υλικά
Για το Σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
1 λεμόνι
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Για το Κέικ
250 γρ φρέσκο βούτυρο
100 γρ άχνη ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 1/2 λεμόνι
3 βανίλιες
200 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1 μπέικιν πάουντερ
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Ξεκινάμε από το σιρόπι για το κέικ μας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη να βράσει για 10 λεπτά περίπου, μαζί με το νερό και το λεμόνι που το έχουμε ήδη κόψει σε φέτες.
Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε με το κέικ. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά περίπου, μαζί με την ζάχαρη άχνη. Κατόπιν, ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Επιπλέον, ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και το σιμιγδάλι.
Συνεχίζουμε και βάζουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Τέλος, τα τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ μας, το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες και διακοσμούμε με τις φέτες λεμονιού που βάλαμε στο σιρόπι.
Το κέικ λεμονιού είναι έτοιμο! Θα γίνει από τα αγαπημένα σας! Αποτελεί πολύ καλή ιδέα για πρωινό.
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή επιτυχία!