Γλυκα
Αφράτο και πεντανόστιμο ρολό κανέλας! Από τις πιο ωραίες συνταγές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Θα ήθελες ένα διαφορετικό πρωινό αυτό το Σαββατοκύριακο; Σου έχουμε την λύση! Δοκίμασε αυτό το πραγματικά πολύ νόστιμο ρολό κανέλας και θα γίνει από τις αγαπημένες σου συνταγές!
Υλικά
Για τη ζύμη
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
50 γρ ζάχαρη
180 ml γάλα
1 μεγάλο αυγό
350 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
60 γρ βούτυρο
Για τη γέμιση
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
Για το βανιλια icing
120 γρ άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Διαλύουμε την μαγιά και την μισή ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Κατόπιν, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αυγό και ανακατεύουμε.
Έπειτα, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι και στη πορεία ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να γίνει να γίνει ζύμη.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά για να φουσκώσει.
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας και είναι έτοιμη, την πλάθουμε ελαφρώς και μετά την ανοίγουμε, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνιο φύλλο διαστάσεων 30×38εκ.
Έπειτα, αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
Κόβουμε με τη ρόδα πίτσας ή κοφτερό μαχαίρι σε 6 λωρίδες.
Μετά, τοποθετούμε τα φύλλα ζύμης κυκλικά σε ταψάκι 23εκ, όπως φαίνεται και στο βίντεο που θα βρείτε παρακάτω.
Καλύπτουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί.
Κατόπιν, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει.
Τέλος, δουλεύουμε την άχνη με τις βανίλιες και το γάλα να γίνουν γλάσσο και το περιχύνουμε πάνω από το ρολό κανέλας, πριν σερβίρουμε.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Αποτελεί πολύ καλή ιδέα για το Κυριακάτικο πρωινό!
Δες όλα τα βήματα της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!