Γλυκα
Γιατί δεν ήξερα αυτόν τον τρόπο νωρίτερα; Αφράτο κέικ λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό το κέικ λεμονιού τέλειο και ελαφρύ! Τι πιο ωραίο απο αυτήν την αγαπημένη γεύση μεσα στην απλότητα της με τα ωραία υλικά!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
-4 μεσαία αυγά
-200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK LIGHT ζεστό
-300 γρ. ζάχαρη
-70 ml. χυμό λεμονιού
-ξύσμα λεμονιού
-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-200 γρ. γιαούρτι πλήρες
-2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, διαλύοντας με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρι.
Οταν αφρατέψουν, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
Συμπληρώνουμε τις βανίλιες, ξύσμα από λεμόνι, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ για λίγο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπωλ το αλεύρι και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με το μίξερ.
Αφού βουτυρώσουμε και πασπαλίσουμε με αλεύρι μία φόρμα, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο, στη μεσαία σχάρα.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για ” κέικ λεμονιού”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis