Συνταγές
Θα το φτιάχνεις συνέχεια γιατί είναι πολύ αφράτο και νόστιμο – το απόλυτο ψωμάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε1 1 /2 φλιτζ χλιαρό νερό, 2 κ. γ ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1κ.σ μαλακό βούτυρο και ένα φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. γ αλάτι , ανακατεύουμε και ρίχνουμε με δώσεις ακόμα 3 φλιτζάνι αλεύρι περίπου, συνεχίσουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και το αφήνουμε στο φούρνο για που το είχαμε στο 50° να διπλασιαστεί.
Πατήσουμε να ξεφουσκώσει και χωρίζουμε 1/4. Το υπόλοιπο πλάθουμε 5 μπάλες, τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα σε σχήμα μαργαρίτας. Με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε 5 στριφτά κορδόνια. Τοποθετούμε τα επάνω στις ένωσης.
Αλείφουμε με λίγο κρόκοι αυγών τα σημεία επαφής, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. Μετά αλείφουμε με κρόκο αυγό και πασπαλίζουμε με διαφορετικό σουσάμι, καρύδια, φουντούκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για ψωμί– Καλή σου απόλαυση!