Συνταγές
Σταθερή κλασική αξία – αφράτος χαλβάς με σιμιγδάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκανα μισή δόση, το μέτρο είναι το ίδιο, μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο, 1 ποτήρι σιμιγδάλι μισό χοντρό μισό ψιλό.
1,5 ποτήρι ζάχαρη καστανή, έβαλα μισό ποτήρι εγώ διότι προσθέτουμε το μέλι στην επιφάνεια, 2 ποτήρια νερό, 1 ξύλο κανέλας, 1 βανίλια, 1/2 καρύδια χοντροκομμένα προαιρετικά κανέλα στην επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι το βράζουμε για 5 λεπτά μέσα με την κανέλα την βανίλια, σε μια κατσαρόλα βαθιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα καρύδια ανακατεύοντας μέχρι να χρυσώσει.
Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι, ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει το σιμιγδάλι από τα τοιχώματα, αφήνουμε για 5 λεπτά και αδειάζουμε τον χαλβά σε φόρμα, είναι έτοιμος ξεφορμάρουμε.
Προσθέτουμε μέλι και κανέλα.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Τέλειο σιμιγδαλένιο χαλβά που σε βάζει σε πειρασμό!.
Η συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
-2 φλυτζάνια ζάχαρη όχι γεμάτα
-4 φλυτζάνια νερό
-λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
-λίγο χυμό λεμονιού
-100 γρ. κουβερτούρα
-αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ρίχνουμε το σιρόπι, το ξύσμα, και πριν πήξει το μείγμα το χωρίζουμε στη μέση και στο μισό προσθέτουμε τη σοκολάτα, στρώνουμε σε φόρμα σε στρώσεις για να γίνει το σχέδιο στολίζουμε με αμύγδαλα.
Η συνταγή είναι από κ. Βικη Αναματερου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.