Συνταγές
Αφράτοι πατατοκεφτέδες φούρνου «κουταλωτοί» – απλά απίθανοι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
800 γραμ. πατάτες – 6 πατάτες 2 κουτ. σ. παρμεζάνα τριμμένη 1 αυγό 1 κουτ. σ. μαϊντανό κομμένο 1 κουτ σ. άνηθο κομμένο 1 κουτ. σ. δυόσμο κομμένο 3 κουτ. σ. μόνο το πράσινο μέρος κρεμμύδι φρέσκο κομμένο Ανθό αλατιού – προσεχτικό αλάτισμα λόγω της παρμεζάνας η καθόλου Πιπέρι από μύλο 3 κουτ. σ. αλεύρι 1 κουτ. σ. ελαιόλαδο + για το ταψί και την επιφάνεια Κέτσαπ με στέβια για το σερβίρισμα1 λαδόκολλα
Προ –Εργασία:
Ξεφλουδίζουμε , κόβουμε σε κομμάτια, και βράζουμε τις πατάτες, για 10 – 15 λεπτά, ανάλογα τις πατάτες.
Τις πολτοποιούμε με πιρούνι, η Πρες πουρέ.
– αποφεύγουμε το multi.
Βάζουμε τις λιωμένες πατάτες, στο ψυγείο να κρυώσουν. – καλυτέρα ένα βράδυ.
Εκτέλεση:
Την επομένη μέρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς κελσίου, στον αέρα.
βάζουμε μέσα σε μπολ, τις πατάτες, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, και ζυμώνουμε να ενωθούν.
Με κουτάλι απλώνουμε τους πατατοκεφτέδες σε ταψί, στρωμένο με ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα.
Τους αλείφουμε από πάνω με ελαιόλαδο, και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Στον μισό χρόνο τους γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ Στέβιας για βουτιές.
Η δόση βγάζει 16 κεφτέδες.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.