Συνταγές
Αφράτοι και μυρωδάτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500γρ βούτυρο αγελαδινό (ανάλατο) σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 βούτυρο και 1 Spry (φυτικό βούτυρο)
1 ποτ.ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Τα κτυπάμε καλά στο μίξερ να αφρατέψουν-γίνουν σαντιγί. Καβουρδίζουμε για 10 λεπτά στο φούρνο
1 φλ. αμύγδαλα και τα κόβουμε αδρά.
Γύρω στα 7φλ αλεύρι κοσκινισμένο με
2 κγ.μπεικιν πάουντερ
λίγο μοσχοκάρυδο
1 αυγό και 2 κρόκους
1/3 φλ κονιάκ και ανθονερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε στο μίξερ και τελευταίο το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Βάζουμε λίγο λίγο εναλλάξ με τα αμύγδαλα.Να μπει το τελευταίο αλεύρι σταματάμε το μίξερ να ανακατεύουμε στο χέρι ή με σπάτουλα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Τους στραγγιλούς κάνουμε ενα λακάκι με το δάκτυλο για να μένει η ζάχαρη άχνη.
Τους βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν και να σκάσουν. Σε ένα δοχείο μεγάλο-δίσκο, κοκκινίζουμε μια στρώση ζάχαρη άχνη. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες 7-10 λεπτά να κρυώσουν και τους απλώνουμε στην άχνη. Κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη και τους πασπαλίζουμε.Αν θέλουμε τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και στην ζάχαρη άχνη ανακατευουμε μια βανίλια Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους βάζουμε σε τάπερ για να μείνουν τραγανοί.
Για νηστίσιμους
Βάζουμε 1 Spry-φυτικό βούτυρο
και 1 ποτ.ηλιελαιο
Δεν βάζουμε αυγά, τα υπόλοιπα υλικά τα ίδια, το αλεύρι γύρω στο 1 ποτ.πιο λίγο.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κουραμπιέδες που πρέπει να φτιάξεις – σκέτο παιχνιδάκι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ
Βάζουμε 500γρ βούτυρο αγελάδας, 1/2 ποτ. νερού ζάχαρη, 1/2 ποτ. νερού άχνη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει σαν σαντιγί
Μετά ρίχνουμε 1 κρόκο αυγού, ξύσμα 1/2 λεμονιού, 1 βανίλια, 1 κ.γλ σόδα διαλυμένο σε 1/2 φλ. καφέ ούζο Τα χτυπάμε και ρίχνουμε 250γρ καβουρντισμένα σπασμένα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σιγά σιγά 850γρ αλεύρι και ζυμώνουμε , Πλάθουμε κουραμπιέδες και βάζουμε σε λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα περίπου 15 λεπτά να πάρουν χρώμα Ζεστούς ραντίζουμε με ανθόνερο κι αφήνουμε να κρυώσουν
Μετά κοσκινίζουμε άχνη με 1 βανίλια και βουτάμε τους κουραμπιέδες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”