Συνταγές
Αφράτη Βασιλόπιτα με υπέροχα αρώματα χωρίς μίξερ – με γεύση και υφή PANETTONE!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά μεσαία
150 γρ. γάλα
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
1 -2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 γρ. μαχλέπι σπόρους
1 γρ. μαστίχα ( στο multi με 2-3 κσ από την ζάχαρη μαζί με το μαχλέπι)
Προαιρετικά βάζουμε ( εγώ τα προτιμώ):
1/2 φλ.τσ. φιλέ αμύγδαλα 1/2 φλ.τσ.καρύδια χοντροκομμένα
4-5 κσ τρούφα σοκολάτας 3 κσ κράνμπερις
3κσ σταφίδες
*Στόλισα με γλάσο λευκής σοκολάτας ,με χειροποίητα (όχι όλα) σχεδιάκια ζαχαρόπαστας και σπόρια ροδιού!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης με σχέδιο , βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα 24-26 cm με την διπλή δόση υλικών!
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα
Σε ένα μπώλ βάζω τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!
Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι, τη μαστίχα και ανακατεύω με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά
Τέλος προσθέτω τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και τα υπόλοιπα
Μεταφέρω το μείγμα στην ειδική φόρμα σιλικόνης σε σχήμα Δεντράκι ή Αστέρι και ψήνω 40-50 λεπτά ( δοκιμή με μαχαίρι)
Ιδανικά τοποθετώ τη φόρμα σιλικόνης σε ένα ταψί για να μπορέσω να τη μεταφέρω στον φούρνο
Αφήνω να κρυώσει και τοποθετώ το φλουρί
Περιχύνω με το λευκό γλάσο και στολίζω την βασιλόπιτα μας μόλις σφίξει λίγο το γλάσο , με χειροποίητα και όχι μόνο σχεδιάκια ζαχαρόπαστας
*Διακοσμω με σπόρια ροδιού
* Αντί γλάσου , μπορούμε απλά να πασπαλίσουμε με άχνη
*Λευκό Γλάσο :
170 γρ. λευκή Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100- 130 γρ. Κρέμα γάλακτος 30- 35% λιπαρά
Στην ζεστή κρέμα γάλακτος ( όχι πολύ καυτή γιατί θα κάψει την σοκολάτα ) ανακατεύουμε την Κουβερτούρα μέχρι να λιώσει!
Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς
*Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης με σχέδιο , βάζουμε σε στρογγυλή φόρμα 24-26 cm με την διπλή δόση υλικών!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.