Συνταγές
Αφράτες ταχινόπιτες που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη μυρωδιά τους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ :
Για σιρόπι :
200γρ. νερό 200γρ..ζάχαρη 1κ.σ..μέλι 1κ.δ..χυμό λεμονιού.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΎΜΗ.
450γρ..χωριάτικο αλεύρι και 150γρ..00 φαρινα. 11γρ.μαγια ξηρή 60 γρ. σπορέλαιο 10γρ.μαστίχα κοπανισμενη 10γρ μαχλεπι κοπανισμενο 5γρ. μαγειρική σόδα 3 γρ. τζιντζερ 5 γρ. κανέλα σκόνη 40γρ. ζάχαρη 2γρ..αλάτι 400γρ χλιαρό νερό.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
160γρ. ζάχαρη 8 γρ. κανέλα 3γρ. γαρύφαλλο 300γρ. ταχίνι ολικής :
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε στον πάγκο. (Μπορούμε αντι νά φτιάξουμε σιρόπι νά βάλουμε σιρόπι αν έχουμε περίσσευμα από κάποιο γλυκό μας.).
Για το ζυμάρι μας. Βάζουμε τα άλευρα σέ ένα σκεύος καί ρίχνουμε την αποξηραμένη μαγιά τά μυρωδικά και τέλος το νερό. (Λίγο – λίγο) γιατί εταιρεία από εταιρεία διαφέρει. Τέλος ρίχνετε το αλάτι. Τά ζυμώνουμε και τά χωρίζουμε σέ 8 μπαλάκια. Τά βάζουμε για σέ ένα μπολ πού το έχουμε αλευρωμενο ελαφρά κ τα αφήνουμε νά φουσκώσουν. Όταν φουσκώσουν τά ξανά ζυμώνουμε και βάζουμε πάλι μέσα στο μπόλ σκεπασμένα ο κάνουμε τρεις φορές (αλλά αν δεν έχουμε χρόνο καί μέ δύο φορές γίνεται.
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
Αδειάζουμε το ταχίνι σέ ένα σκεύος καί ρίχνουμε τημ ζάχαρη την κανέλα το γαρύφαλλο τά ανακατεύουμε. Καί είναι έτοιμη ή γέμιση.
Πρίν ετοιμάζουμε τά ταψιά μας στρώνουμε λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την ανοίγουμε ΈΧΩ ΒΊΝΤΕΟ. Την γεμίζουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στους 160 αέρα για 20′ τις βγάζουμε τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τις ψήνουμε για αλλά 10′. Μόλις τις βγάλουμε τις σιροπιαζουμε και όταν κρυώσουν τις απολαυμβανουμε.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.