Συνταγές
Αφράτες και πολύ νόστιμες ποντιακές πίτες – Πισσίες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ζαικα Μακεδονια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ
ΔΥΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ
ΓΕΜΙΣΗ
ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ 400 ΓΡ ΠΕΡΙΠΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ….ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΥΛΟΣ
ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Κ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΟΥ Κ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΚΟΥΒΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΧΥΛΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ…ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΦΤΟ ΖΑΧΑΡΗ ..ΑΛΑΤΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
ΔΥΟ ΚΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ…ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ..ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΠΑΝΤΑ ΧΛΙΑΡΟ ΟΔΟ ΠΑΡΕΙ.
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ.ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟΣ…ΟΧΙ ΚΑΦΤΟΣ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΣΙ ΤΗ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΦΟΥΡΝΟ.ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ
ΜΙΣ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΛΑ…ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΩΡΑ…
ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Κ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ.ΣΧΗΜΑΤΙΖΩ ΜΕΤΡΙΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΟΥ….ΤΟ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΣΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΥΡΑΚΙ…ΟΔΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΤΡΙΑ ΜΑΖΙ ΚΣΙ ΜΟΛΘΣ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΥΠΗΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗ ΒΑΖΩ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. ΤΗ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ.
Η Συνταγή είναι από κ. Ζαικα Μακεδονια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.