Συνταγές
Αφράτα και μαλακά τσουρεκάκια με αποξηραμένα φρούτα και ξανθιές σταφίδες.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Suzanna Suzanna-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Προζύμι.
Γάλα χλιαρό – 100μλ
Νερό χλιαρό – 100μλ
Μαγιά ξηρή – 10γρ
Αλεύρι – 120γρ
Ζύμη :
Νερό χλιαρό – 100 γρ.
Ζάχαρη – 150-180γρ
Αλάτι – ενα κουταλάκι
Βανίλια – 1
2 αυγά
Αλεύρι – 630γρ
Βούτυρο – 100γρ
Κακουλέ και Μαχλέπι από μισό κουταλάκι το κάθε ένα.
(αποξηραμένα φρούτα και ξανθιές σταφίδες με το μάτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το προζύμι:
Διαλύουμε σε ένα μπολ την μαγιά νερό γάλα προσθέτουμε αλεύρι και ανακατεύουμε αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά σκεπασμένο.
Μόλις φουσκώσει το προζύμι μεταφέρουμε στο κάδο του μίξερ, προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά εκτός αλεύρι και αρχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο
Προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις και ζυμώνουμε για 2,3 λεπτά.
Σ’ αυτή την φάση η ζύμη πρέπει να μαλακή και υγρή και να μην ξεκολλάει ιδιαίτερα από τα τοιχώματα
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μια σχετικά μεγάλη λεκάνη αφού την Λαδώνουμε και σκεπάζουμε για 2 ώρες περίπου για να τριπλασιαστεί
όπως φουσκώσουν κάνουμε μπαλάκια κάθε μπαλάκι εγώ έκανα 115γρ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τσουρεκάκια και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα.
Αλείφουμε με αυγό τα τσουρέκια και ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά
(Με κάθε μπαλάκι 70γρ Βγαίνουν 20 τσουρεκάκια.)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Suzanna Suzanna-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”