Συνταγές
Αφράτα κουλουράκια κανέλλας με ταχίνι και χωρίς λάδι – νηστίσιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Andri Topsoglou-katirtsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ :
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρι
1/2 κούπα ταχίνι
1 κ.γ σόδα
1 1/2 κ.σ κανέλλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
500 γρ. Φαρινα ή 500γρ αλεύρι γ.ο.χ μαζί με 3 κ.γ backing powder
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι. Μόλις αναμιχθούν καλά τα υλικά μας και φουσκώσει η σόδα ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με κουτάλι για λίγο να ενωθεί η ζύμη και ζυμώνουμε έπειτα με τα χέρια. Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί. Η ζύμη μου είναι έτοιμη όταν έχει γίνει ελαστική και δεν κολλάει στα χέρια μου. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στους 180°
Υ. Γ η γλυκύτητα τους είναι μέτρια. Αν θέλετε πιο γλυκά κουλουράκια προσθέστε επιπλέον ζάχαρι. Επίσης αν δεν σας αρέσει η έντονη γεύση των μπαχαρικών μπορείτε να βάλετε 1 κ.σ κόφτη κανέλα και μισή κ.γ γαρύφαλλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Andri Topsoglou-katirtsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”