Συνταγές
Αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα τα οποία κάθε φορά τρώγονται ευχάριστα ζεστά ή κρύα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”.
ΥΛΙΚΑ
500 ml νερό χλιαρό
1 φακ. Μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
700-800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση.
Φέτα πικάντικη τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το νερό, την μαγιά, την ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατόπιν, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη που κολλάει λίγο στα χέρια. Έπειτα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για καμία ώρα.
Μόλις είναι έτοιμη, παίρνουμε λίγη λίγη από την ζύμη, την ανοίγουμε λίγο και βάζουμε στο κέντρο φέτα. Έπειτα, την κλείνουμε διπλώνοντας τις άκρες προς το κέντρο και ανοίγουμε πάλι με έναν πλάστη.
Τέλος, τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”.