Συνταγές
Αφράτα και λαχταριστά τσουρέκια, γεμάτα από αρώματα και γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι καλύτερο για το σχολείο!! Νόστιμο, σπιτικό κολατσιό!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια,
ξύσμα πορτοκαλιού,
1/2 κιλό χυμό πορτοκάλι φρέσκο
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι και
κακουλε σε σκόνη,
1 φλιτζ ζάχαρη,
1 τσιμπίδα αλάτι
1 φλιτζ αραβοσιτελειο.
Για το προζύμι
50 γρ μαγιά φρέσκια (2 κύβοι)
4 με 5 κουταλιές αλεύρι
1/2 φλιτζ νερό
1 κουταλιά τις σούπας ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα το προζύμι βάζω σε μια λεκανιτσα το χλιαρό νερό τη μαγιά και τη ζάχαρη ανακατεύουμε ρίχνουμε και το αλεύρι και κάνουμε έναν χυλό αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το ξύσμα τον χυμό το μαχλεπι με το κακουλε το αλάτι τη ζάχαρη και το λάδι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά (αν έχετε μίξερ μεγάλη χωριτικοτητας μπορείτε και εκεί να τα κανετε) όταν είναι έτοιμο και το προζύμι το ριχνουμε και αυτό
Ξανά ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκωσουν όταν είναι έτοιμα φτιάχνουμε τσουρέκια τα βάζουμε στο ταψί ξανά αφήνουμε αλλά 20 με 25 λεπτά να φουσκωσουν και ψήνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτά ανάλογα και με τι φούρνο έχει ο καθένας
Όταν γίνουν τα βάζουμε πάνω σε ένα τραπεζομαντιλο αφήνουμε να κρυωσουν τελείως και τα περιχυνουμε με λιωμένη κουβερτούρα 150 γρ να είναι.
Η Συνταγή είναι από κ. Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.