Συνταγές
Αφράτα και φουσκωτά ιταλικά ντόνατς που δεν ρουφάνε καθόλου λάδι –
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ σπάμε 2 Αυγά και Χτηπαμε με το σύρμα προσθέτω μέσα γάλα φρεσκο χλιαρό 180 ml, και 10 γραμμάρια φρέσκια μαγιά και Ανακατεύω έως ότου διαλυθεί η μαγια (ένα φακελάκι ξερή μαγια θα βάλετε 8 γραμμάρια)
Αφήνω στην Άκρη , Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινιζω 500 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτω 60 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και 30 γραμμάρια ζάχαρη 1 Καλή πρεζα αλάτι
στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά ζυμωνοντας στο χέρι απλά το μείγμα που είχα φτιάξει προηγουμένως με το γάλα και την μαγιά ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ελαστική ζύμη, Σκεπάζουμε την ζύμη και την Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Στην Συνέχεια την Χωρίζουμε σε μπαλιτσες της οποίες πλάθουμε σε μπαστούνια και ενώνουμε τις δύο άκρες όπως κάνουμε και στα κουλουράκια.
Παιρνουμε τα ντονατς τα Αφήνουμε επάνω σε λαδόκολλα και τα Αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με μεμβράνη για Άλλη μισή ώρα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα ηλιέλαιο η σπορελαιο ότι έχετε στο Σπίτι Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα ντονατς εγω πάντα τα τιγανιζω στο 4 μέχρι το 6 πάει εμένα το μάτι τής Κουζίνας και εγω πάντα το κατεβάζω στο 4 και ψήνονται πάντα πολύ ώραια και στο εσωτερικό τούς, Μόλις τελειώσω με το τηγάνισμα τα περνάω τα βουτάμε μέσα στην ζάχαρη, Και ειναι έτοιμα να τα Απολαύσουμε
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.