Συνταγές
Αυτό το Κοτόπουλο με μπύρα, πιπεριές και πιλάφι, πρέπει να το δοκιμάσεις.
Έχεις δοκιμάσει κοτόπουλο, με μπύρα; Ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις. Πρόκειται για ένα εύκολο και πολύ γευστικό πιάτο με κόκκινη σάλτσα, πολύχρωμες πιπεριές, το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε με ζυμαρικό της επιλογής σας ή πατατούλες τηγανιτές!
Υλικά
2 κρεμμύδια
1 κιλό κοτόπουλο
3-4 ντομάτες
500 γρ φρέσκα λευκά μανιτάρια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
Eλαιόλαδο
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι-Πιπέρι
1/2 κιλό ζυμαρικό επιλογής σας, ή ρύζι πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές για συνοδευτικό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κόβοντας σε φέτες τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Επίσης, κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
Επόμενο βήμα είναι να τσιγαρίσουμε σε καυτό ελαιόλαδο το κοτόπουλο.
Όταν το κοτόπουλο ασπρίσει το αφαιρούμε και στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Εφόσον πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια, βάζουμε το κοτόπουλο, την μπύρα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Τέλος, σερβίρουμε με ζυμαρικά της επιλογής μας ή ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές. Εμείς επιλέξαμε ρυζάκι που μας αρέσει πολύ και ταιριάζει στη συνταγή.
Θα γίνει από τις αγαπημένες σας συνταγές με κοτόπουλο! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο με τη συνταγή:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!