Συνταγές
Αυτή είναι μηλόπιτα….. τα λόγια είναι περιττά!
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-550 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
-40 γρ. ζάχαρη
-κανέλα
-ζύμη κραμπλ
-260 γρ. αλεύρι
-100 γρ. βούτυρο παγωμένο
-40 γρ. ζάχαρη
-2 κρόκους
Για σουφλέ
-2 ασπράδια
-150 γρ. ζάχαρη
-400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-35 γρ. κορν φλάουρ
-βανίλια
Εκτέλεση
Πρώτα περνάμε από τηγάνι τα μήλα να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το υγρό.
Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυωσουν.
Για ζύμη κραμπλ.
Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με αλεύρι μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και κρόκοι.
Απλώνουμε στη φόρμα τρία τέταρτα από ζύμη. Βάζουμε από πάνω τα μήλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με κορν φλάουρ. Και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κραμπλ
Φόρμα 22-24 εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ας γλυκαθούμε με μηλόπιτα, που θα συνοδέψει τέλεια το καφεδάκι μας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Λάμπρου-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
ΥΛΙΚΑ
-1 βιτάμ
-3 μήλα
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κτσ. κανέλα
-λίγα καρύδια
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βιτάμ στο ταψί σε μικρά κομμάτια, τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει, τοποθετούμε τα μήλα, κομμένα σε ροδέλες ή σε φέτες, τη ζάχαρη, τη κανέλα και τα καρύδια. Βάζουμε πάλι στο φούρνο μέχρι να φτιάξουμε το παντεσπάνι.
Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε 4 αυγά με 1 κούπα ζάχαρη, 1,5 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 βανίλιας άρωμα.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε πάνω κάτω για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Λάμπρου-Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”