Συνταγές
Αυτά τα φιλετάκια γίνονται γρήγορα, είναι πολύ νόστιμα και συνοδεύονται με πολλούς τρόπους.
Τα χοιρινά φιλετάκια !!! Εύκολο και γρήγορο φαγάκι σας έχουμε σήμερα με ένα απλό και ωραίο πιλαφάκι με ρυζάκι.
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6-7 χοιρινά φιλετάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/3 του ποτηριού λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
αλάτι και πιπέρι
λίγη καπνιστή πάπρικα
λίγη μουστάρδα απαλή
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη ( προαιρετικά )
2-3 φέτες πάριζα
2-3 φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει
Εκτέλεση
Σε τηγάνι αντικολλητικό με καπάκι 28 εκ.ρίχνουμε λάδι και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμυδι και το σκόρδο. Μετά βάζω σε σειρές και τα φιλετάκια μου να σωταρισθουν και αυτά, ίσα να αλλάξουν χρώμα. Τα σβήνουμε με το άσπρο κρασί. Νερό δεν ρίχνουμε καθόλου.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνω 2 φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, λίγη μουστάρδα. Σκεπάζω με το καπάκι μου έως να δέσει η σάλτσα. Δεν θέλουν πολύ βράσιμο τα φιλετάκια, γι’ αυτό δεν προσθέτουμε πολλά υγρά.
Όταν δέσει η σάλτσα, τα καλύπτουμε με κομμάτια πάριζα, κομμένα στο μέγεθος που είναι τα φιλετακια και από πάνω τους βάζω ανάλογα και το τυράκι.
Σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι μέχρι να λιώσουν τα τυριά .Αφού λιώσουν, ρίχνουμε λίγο ακόμη λαδάκι, λίγη ρίγανη και πάλι τρίβω λίγο πιπεράκι.
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.