Συνταγές
Πολύ ωραία αφράτα και νόστιμα ατσμα – με λουκάνικο, φέτα αλλά και σοκολατένια εκδοχή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
600 γρ. γάλα χλιαρό
300 γρ. ηλιέλαιο
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακ. ξερή
2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη)
1 κιλό + 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
Γεμίζουμε ότι θέλουμε γλυκό ή αλμυρό σε περίπου 25 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”