Συνταγές
Μπουκια και απόλαυση! Σούπερ απολαυστικά ατσμα σε σχήμα πεινιρλί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
600 γρ. Χλιαρό γάλα,
300 γρ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιες της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλια της σούπας αλάτι,
50 γρ φρέσκια μαγιά η δυο φακελλακια ξερη ,
2 αυγα (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κροκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ), Εγώ βάζω γάλα.
1 κιλό + 50-100γρ αλεύρι σκληρο η γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ατσμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε .
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικο χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος( εγώ βάζω γάλα) ρίχνουμε και ψήνουμε περίπου στους 180-190 αντιστασεις χαμηλα το ταψι μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Πολύ ωραία φτιαγμένα και νόστιμα ατσμα με διάφορες παραλλαγές – γίνονται απίθανα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
600 γρ. Χλιαρό γάλα,
300 γρ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι,
50 γρ φρέσκια μαγιά η δυο φακελάκια ξερή ,
2 αυγά (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ), Εγώ βάζω γάλα.
1 κιλό + 50-100γρ αλεύρι σκληρό η γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ Ατσμα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε ( πχ με κατσικίσιο τυράκι και αυγό με λουκάνικο βραστό και μερέντα) .
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα. Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος( εγώ βάζω γάλα) ρίχνουμε και ψήνουμε περίπου στους 180-190 αντιστάσεις χαμηλά το ταψί μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”