Συνταγές
Ατομικά γιουβέτσι μοσχαράκι στα πήλινα σήμερα.. γίνονται λουκούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το κρέας με δυο μεγάλα κρεμμύδια,(και δυο καρότα) σβήνουμε με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι μπαχάρι σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ κανέλα και νερό.
Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνουμε τον φούρνο, ρίχνουμε αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα κ αφήνουμε να πάρει βράσει βάζουμε το κρέας στα πήλινα και ρίχνουμε το καυτό ζουμί .
ρίχνουμε και το κριθαράκι μέσα στο 1 κιλό κρέας μισό πακέτο και κάτι, και βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 220 μέχρι να ψηθεί.
Μέχρι το τέλος ανακατεύουμε 3 -4 φορές αφήνουμε περίπου 20 λεπτά ..στο τέλος σβήνουμε και αφήνουμε λίγο να κρατάει.. μέχρι να σερβίρουμε για να φάμε φουσκώνει και χυλώνει από μόνο του.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για νόστιμο γιουβέτσι κατσαρόλας με κατσικάκι και κριθαράκι
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο με 2 σφηνάκια ελαιόλαδο. Ύστερα χτύπαμε στο μουλτι 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 καροτακι 1 μεγάλη ώριμη φρέσκια ντομάτα , λίγο μαϊντανό και μάραθο ίσα με μισή κούπα, 1 σπιρτόκουτο κολοκυθα πορτοκαλι και τά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αυτά.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας , 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ντομάτα , 1 κύβο λαχανόσουπα, αλατοπιπερο ρίγανη τζιτζερ σέ σκόνη κουρκουμά μοσχοκάρυδο και γύρω στα 3 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε και τά κομμάτια από το ψημένο κατσικάκι και βράζουμε όλα μαζί για 20′. Έχουμε βάλει μανεστρακι μέσα σέ μπωλ με κρύο νερό, το σουρωνουμε και το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά βράζουμε 7′ και έτοιμο το γιουβετσακι. Πάντα αφήνουμε με ζουμακι λίγο γιατί μέχρι το μεσημέρι θα πήξει περισσότερο.
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.