Συνταγές
Αστακομακαρονάδα η πιο σπέσιαλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μόνο ολόκληρα ντοματατάκια κονσέρβα και λίγο μαιντανό και ρίγανη.Έτσι δεν αλλάζει την τέλεια γεύση του αστακού.Ούτε σκόρδο ούτε κρεμμύδι.Περί ορέξεως βέβαια προσωπικό θέμα.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 με 2 αστακους
Ενα μεγάλο κρεμμύδι
Δυο σκελίδες σκόρδο
Ενα,καρότο τριμμένο στον τρίφτη
Μαϊντανό
Λιγο ουζο
Σάλτσα
Ενα πακέτο μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερο να βράσει
με λίγο αλατι
Ρίχνουμε τον αστακό μεσα στο βραστο νερο
Τον αφήνουμε να βράσει περί τα 20-25 λεπτά
Κατόπιν ετοιμαζουμε την σαλτσα…
Σωταρουμε το κρεμμύδι
Το σκόρδο
Αφήνουμε να γυαλισουν
Σβηνουμε με λιγο ούζο
Προσθέτουμε την σάλτσα
Τον ζωμο απο τον αστακο που βρασαμε…
Και αφήνουμε να,σιγοβράζει η σαλτσα για,είκοσι λεπτα
Βραζουμε,τα μακαρονια
Αφαιρούμε απο την κατσαρόλα απευθείας στην σαλτσα
Αφήνουμε πεντε λεπτά
Κόβουμε τον αστακο στην μεση
Τοποθετήστε τα,μακαρόνια σε ενα,ταψι κ απο πανω τον αστακο
Γαρνιρουμε με μαϊντανό
(Οταν βάζουμε τα,ζυμαρικά στην σαλτσα μπορεί να χρειαστούν υγρα…παίρνουμε απο το νερο που βρασαμε κ Ρίχνουμε στην σαλτσα)
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.