Συνταγές
Αρνί ψητό στη γάστρα που λιώνει στο στόμα! – Πολύ ωραίο φαγάκι πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Αρνίσιο μπουτι 2 μιση κιλά
6 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι νερού κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Το τρυπάμε σε μερικά σημεία και βάζουμε τις μισές σκελίδες σκόρδου κομμένες στα δυο και δεντρολίβανο .
Επειδή ειναι ολόκληρο το Μπουτάκι και δεν χωράει στην κατσαρόλα να το θωρακίσω βάζουμε τη γάστρα άδεια στο φούρνο σε δυνατή φωτιά να κάψει .
Μόλις κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το μπουτάκι το αφήνουμε χωρίς το καπάκι για δέκα με δεκαπέντε λεπτά και μόλις αρχίζει να παίρνει λίγο χρώμα το σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το υπόλοιπο σκόρδο, το δεντρολίβανο και τη Δάφνη, κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί στους 210 βαθμούς, εάν χρειαστεί ρίχνω ενα ποτηράκι του κρασιού νερό μετά από μια ώρα που το ανοίγω να το κοιτάξω.
Αφού γίνει το κρέας περίπου στις δυο ώρες και ενα τέταρτο το βγάζω από την γάστρα και με το πινέλο κουζίνας ξεκολλαμε ότι έχει κολλήσει στα τοιχώματα, σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένω με ενα κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευσουμε με πατάτες Φούρνου.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.