Συνταγές
Απολαυστική μαρμελάδα μανταρίνι με υπέροχο άρωμα – μικρή λιχουδιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αγγελική Βαλλιάνου-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”
ΥΛΙΚΑ
10 μανταρίνια
ζάχαρη κρυσταλλική (όσο πολτός φρούτου, τόση ζάχαρη)
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανταρίνια, πετάμε τις φλούδες και κρατάμε το εσωτερικό τους. Ανοίγουμε κάθε μανταρίνι στη μέση και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και τα ζεματίζουμε για 5 περίπου λεπτά. Τα μανταρίνια μετά από λίγα λεπτά θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού και θα βγάλουν ένα πορτοκαλί χρώμα.
Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα το πορτοκαλί αφρό που έχει συγκεντρωθεί στην επιφάνεια του νερού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Κοιτάμε αν υπάρχουν κουκούτσια, και τα αφαιρούμε. Μετά τα πολτοποιούμε με multi ή blender…1 κούπα μανταρίνι πολτός.1 κούπα ζάχαρη.
Για κάθε κούπα πολτό μανταρινιού προσθέτουμε μια κούπα ζάχαρη. Τα 10 μανταρίνια μας έδωσαν 2 κούπες πολτό μανταρινιού και γι’αυτό θα βάλουμε 2 κούπες ζάχαρη. Βράζουμε τα μανταρίνια με τη ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τον πορτοκαλί αφρό που θα συγκεντρωθεί στο κέντρο της μαρμελάδας.
Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιάτο και με το κουτάλι παίρνουμε λίγο από το σιρόπι κι αν κολλάει στο πιάτο τότε η μαρμελάδα έχει δέσει.
Μόλις δέσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αγγελική Βαλλιάνου-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”