Συνταγές
Πετυχαίνει πάντα και γίνεται αφρός! απλό κέικ, αλλά αγαπημένο και νόστιμο με τρούφα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
-1 κούπα ζάχαρη
-4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-2 βανίλιες
-1 κούπα γάλα
-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
-70 γρ. τρούφα
-κακάο
-άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, να τα απορροφά το μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.
Μετά προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι τελειώνοντας με το αλεύρι. Μόλις τα υλικά ενωθούν προσθέτουμε τη τρούφα την οποία έχουμε αλευρώσει ελαφρά για να μην κάτσει στον πάτο και ανακατεύουμε.
Σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το 1/3 από το μίγμα μας και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
Καλύπτουμε με το μισό από το μίγμα που έμεινε και πασπαλίζουμε πάλι με σκόνη κακάο. Στο τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 1 ώρα. Εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας.
Βγαζουμε σε σχάρα να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη. Γίνεται αφρός.
Η συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιάξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας υυμηθείς.