Συνταγές
Απλή και εύκολη τούρτα γενεθλίων με μπισκότο, κρέμα μιλφέι – σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
Για το μπισκοτο:
250 γρ.βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου.
100 γρ.ζαχαρη αχνη
1 πρεζα αλατι
1 αυγο
1 κ.σ.σπορελαιο
2 βανηλιες
70 γρ.αλεσμενο λευκο αμυγδαλο
1/2 κ.γ.μπεικην.
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
Εκτέλεση
Χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη να αφρατεψουν.Ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Τυλιγουμε με μεβρανη και βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα.
Ανοιγουμε με τον πλαστη σε φυλλο 3 εκ.Εφαρμωζουμε ενα πιατο και κοβουμε με το μαχαιρι σε κυκλο.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 20 λεπτα.
Κρεμα μιλφει:
1 lt γαλα
200 γρ.ζαχαρη
50 γρ .αλευρι+50 γρ.κορν φλαουερ
1 βανηλια
2 κ.σ.βουτηρο
2 κ.σ.σαντυγι
Εκτέλεση
Διαλυουμε στο κρυο γαλα την ζαχαρη ,το αλευρι+κορν φλαουερ.Βαζουμε στην φωτια ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει.Κατεβαζουμε ξαι ριχνουμε το βουτηρο και την σαντυγι.Αφηνουμε να κρυωσει.
Κρεμα σοκολατας:
1 φακ.κρεμα ζαχαροπλαστικης Γιωτης με γευση σοκολατα.Ετοιμαζουμε με βαση τις οδηγειες.
Στησιμο:
Βαζουμε το μπισκοτο κανουμε ροζετες με τις κρεμες Στολιζουμε με μακαρονς και σοκολατακια (την παρασκευη τους την εχω ανεβασει σε προηγουμενο ποστ)Τα φυλλαρακια ελιωσα λιγη κουβερτουρα και τα σχηματισα με καλουπι σιληκονης.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.