Συνταγές
Απλά τέλειο – κολοκυθόπιτα με πορτοκάλι χωρίς φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα
2 ή 3 αυγά
100 γρ γιαούρτι
50 γρ ελαιόλαδο
Φέτα ψιλοκομμένη όσο θελουμε
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
Δυόσμο
Μάραθο
Μαϊντανό
160 με 180 γρ αλεύρι γοχ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι, εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τη κολοκύθα στο χοντρό του τρίφτη, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγιξουν τα υγρα της .Την πιέζουμε στις χούφτες μας να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά .
Σε ενα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι, ρίχνουμε τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, το κρεμμύδι , μια πρέζα πιπέρι, το τυρί, τα ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε το αλευρι με το μπέικιν πάουντερ το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ενα ταψάκι , πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα , ισιώνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου .
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.