Συνταγές
Απίστευτη νοστιμιά αυτά τα μελομακάρονα – μοσχοβολάνε πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζανακια τού καφέ όχι τά πολύ μικρά ελαιόλαδο και αραβοσιτελαιο 1-1.
1 φλυτζανακι του καφέ χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνακι κονιάκ
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, που την ανακατεύουμε με το χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 βανίλια
Μισό φλυτζανακι του καφέ ζάχαρη . Λίγο καστανή και ζάχαρη καρύδας έβαλα εγώ.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σέ σκόνη
Μισό πιατελακι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
Γύρω στα 350 γρμ αλεύρι γοχ.
Σιρόπι
3 φλυτζανακια τού καφέ νερό
3 σιμισυ φλυτζανακια τού καφέ ζάχαρη καρύδας και το 1 φλυτζανακι είναι σιρόπι αγαύης.
1 φλυτζανακι του καφέ μέλι
1 ξύλο κανέλας, φλούδα από πορτοκάλι και φλούδα από λεμόνι
Πρώτα βράζουμε το σιρόπι για 10′ και αφήνουμε να κρυώσει έτσι ώστε όταν ψηθούν τα μελομακάρονα όπως είναι καυτά τότε κρύο το σιρόπι.
Επίσης το σιρόπι να όχι νεροζουμι αλλά πιο πηχτουλο.
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά για τά μελομακάρονα δεν τά ζυμωνω πολύ. Μόλις πού να ανακατευτούν καλλά. Και φυσικά τελευταίο τό σιμιγδάλι, και το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ. Φτιάχνουμε μελομακάρονα σέ ότι σχήμα θέλουμε και βάζουμε στην λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί από κάτω.
Ψήνουμε αντιστάσεις στους 180 για 20′. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι κρύο το σιρόπι το ρίχνω όλο από πάνω στην λαμαρίνα
Και από λίγο τριμμένο καρύδι στο καθένα. Αλλά πριν το καρύδι από λίγο μέλι στα μελομακάρονα για να κολησει και το καρύδι
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.