Connect with us

Συνταγές

Απίστευτη Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και μπέικον από το foodouki

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. βούτυρο 1 κρόκος αυγού για άλειμμα 1 κ.γ θυμάρι αποξηραμένο 1 κ.γ αλάτι 3 κ.σ κρύο νερό Για τη γέμιση 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 200 ml κρέμα γάλακτος 300 γρ. μανιτάρια (κομμένα στα 4) 1 κρεμμύδι ξερό 1 σκελίδα σκόρδου 200 γρ. τριμμένο regato […]

Published

on

839491 2883ea720a154cc79b66eae99ec59cd9 mv2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού για άλειμμα
1 κ.γ θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.γ αλάτι

3 κ.σ κρύο νερό

Για τη γέμιση
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. μανιτάρια (κομμένα στα 4)
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδου
200 γρ. τριμμένο regato
1 πράσινη πιπεριά (σε λωρίδες)
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
50 ml κόκκινο κρασί
3 – 4 κ.σ ελαιόλαδο
3 αυγά (χτυπημένα)
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο σε κομμάτια, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.

  2. Προσθέτουμε θυμάρι, 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ωραία και εύπλαστη ζύμη.

  3. Πιέζουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα ώστε να γίνει πλακέ, την καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή και παραπάνω αν διαθέτουμε χρόνο.

  4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, απλώνουμε μπόλικο αλεύρι στον πάγκο μας και πάνω στο ζυμάρι και με τη βοήθεια του πλάστη (τον αλευρώνουμε για να μην κολλάει), ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε μεγαλύτερη διάμετρο από την ταρτιέρα μας.

  5. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία  με τον πλάστη έχοντας το ζυμάρι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες για ευκολία.

  6. Διπλώνουμε το ανοιγμένο ζυμάρι σε ρολό γύρω από τον πλάστη και με προσεκτικές κινήσεις το απλώνουμε μέσα στην ταρτιέρα με την αποσπώμενη βάση.

  7. Πιέζουμε απαλά το ζυμάρι στα τοιχώματα της ταρτιέρας για να διατηρήσει ωραίο σχήμα και κόβουμε με ένα μαχαίρι ό,τι περισσεύει.

  8. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη ζύμη μας ώστε να μπορεί να περνάει ο αέρας και να μη φουσκώσει αλλά να ψηθεί ομοιόμορφα.

  9. Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη ένα αντικολλητικό χαρτί κομμένο στις διαστάσεις της ταρτιέρας και γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι για να αποτρέψουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια, μειώνουμε στους 160 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά.

  11. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

  12. Έπειτα, αλείφουμε την επιφάνεια της και τα πλαϊνά  με ένα χτυπημένο κρόκο αβγού και ξαναψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα (5-10 λεπτά στους 160 βαθμούς).

  13. Με το άλειμμα του κρόκου αποτρέπουμε την υγρασία της ζύμης από τη γέμιση που θα βάλουμε αργότερα.

Για τη γέμιση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, δύο κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης και  σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις μικρύνουν σε όγκο τα μανιτάρια, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Στο ίδιο τηγάνι, ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λεπτές φέτες κρεμμυδιού με το σκόρδο, τις πιπεριές σε λωρίδες και το χοντροκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνουμε.

Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και μόλις κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας καλά.

Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στην ψημένη βάση της τάρτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με τριμμένο τυρί για να κάνει ωραία κρούστα στο ψήσιμο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της αποσπώμενης ταρτιέρας  και κόβουμε σε κομμάτια.

Μια πλούσια σε γεύση τάρτα με τραγανή βάση που θα ομορφύνει το τραπέζι σας και θα ικανοποιήσει την όρεξη σας!

TIPS

  1. Αν η ζύμη είναι πολύ σκληρή μετά το ψυγείο, την αφήνουμε για 5 λεπτά πριν αρχίσουμε να τη δουλεύουμε με τον πλάστη.

  2. Ομοίως, εάν μαλακώσει πολύ κατά τη διάρκεια του ανοίγματος την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά ώστε να σφίξει.

  3. Τα όσπρια που θα χρησιμοποιήσουμε στο ψήσιμο δεν τα πετάμε άλλα τα φυλάμε για μελλοντική χρήση.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : foodouki

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές54 λεπτά ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ώρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές17 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές19 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές21 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές23 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Exit mobile version