Συνταγές
Απίθανο κέικ μήλου με κολοκύθα πορτοκάλι για τίς απογευματινές υπογλυκαιμίες…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Metaxia Kokkinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
για ένα ορθογώνιο ταψακι ή φόρμα , νούμερο 28.
2 μήλα… Ότι μήλα έχουμε
2 αυγά
Μισή κούπα κολοκύθα πορτοκαλί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισή κούπα βούτυρο βιταμ λιωμένο ή σέ θερμοκρασία δωματίου
Μισή κούπα καί λιγότερο ηλιέλαιο
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, εγώ είχα κατσικίσιο χωρίς την πέτσα βέβαια
Μισή κούπα γάλα εβαπορε λάιτ
2 μισυ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα ολική άλεση το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Τόν χυμό από 1 λεμόνι και το ξύσμα του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή χτυπάμε το 1 μήλο στο μουλτι όχι και πολτός να μην γίνει μαζί με τον χυμό λεμονιού
Το ρίχνουμε σέ μπωλ.
Ύστερα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το μέλι στο μουλτι , το ρίχνουμε και αυτό στο μπωλ.
Ύστερα χτυπάμε την κολοκύθα. Αφού τα συγκεντρώσω όλα στο μπωλ, ανακατεύουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας.
Βάζω αντικολλητικό χαρτί στην φόρμα, ρίχνω το μείγμα όλο. Το δεύτερο μήλο τό κόβω σέ φέτες και τό τοποθετώ από πάνω εδώ και κει όπως στην φωτογραφία. Λίγο κανελιτσα πάλι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 αεροθερμο φούρνο για 40′. Εγώ επειδή θέλω να είναι ξεροψημενο και 5′ ακόμα. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη στέβια και κανέλα από πάνω. Φυσικά και μπορούμε να βάλουμε την κανονική ζάχαρη όποιος θέλει. Είναι θεϊκή ! Μόνο αυτό θα πω…
Καλή επιτυχία σε όποιον-α αποφασίσει να δοκιμάσει την συνταγή..
Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Καλή σας απόλαυση, περιμένουμε τα σχόλιά σας..
Νόστιμη συνταγή από “Metaxia Kokkinou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”