Συνταγές
Απίθανο κέικ λεοπαρδαλέ – πολύ όμορφα φτιαγμένο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2. 1/2 κούπα αλεύρι γοχ
1 φάκελακι μαγιά σκόνη
2 κουτάλι σούπας γάλα σκόνη
5 κουτάλι ζάχαρη
Μία πρέζα αλατι
2 βανίλια
30γρ(1 φέτα από το πακέτο) βιταμ
1 κούπα γάλα φρέσκο για ζύμη συν 1/2 κούπα. για να διαλύσουμε το κακαο
2 κουτάλι κακό μαύρο συν άλλο 1 κουτάλ. κανονικό κακάο ..
1 κουτάλι σοκολάτα
1κγλ νεστ καφε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το κέικ αυτό έχει λίγο δουλίτσα. Στην αρχή πιάνουμε τη ζύμη από το βραδυ με όλα τα υλικά εκτός το κακάο και το βούτυρο και το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Την άλλη μέρα το παιρνουμε ξανά την ζύμη βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε λίγο.
Μετά το μοιράζουμε στα δύο. 340γρ το αφήσουμε το άσπρο ζύμη και το 360 γρ θα χρειαστεί γα το σχέδιο που θα το μοιραστουμε ξανά 200 γρ θα το βαλουμε το κανονικό κακάο θα το βαλουμε 1κουταλι σοκολάτα και 4 κουτάλι φρέσκο γάλα. 160γρ θα βαλουμε 2 κουτάλι μαύρο κακαο 1 κγλ νεστ και 4 κουτάλι φρέσκο γάλα όλα αυτά θα το βαλουμε σε μπολ ξεχωριστά σκεπασμένο και το αφήνουμε αλλά 2 ώρες να φουσκωσει το ζύμη.
Μετά την ζύμη σε κάθε χρώμα θα το μοιραστουμε σε 8 μπαλίτσες. Θα αρχίζουμε ανοίγουμε σαν λουρίδα 20 cm το σκούρο κακάο και μετά το κάνουμε ρόλο σαν μπαστούνιακι μετά βάζουμε το φίλο κακάο στο τέλος το άσπρο ζύμη όταν τελειώνουμε όλα ξανά περνάμε απαλά με το κερί τα ρόλα μεχρι να γίνει το μάκρος με την φόρμα.. Το βουτυρωνουμε την φόρμα βάζουμε τα ρόλα μέσα με σειρά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε αλλά 1 ωρα να φουσκωσει το ψήνουμε στους 170*για 45 ”
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tatjana Mico- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”