Συνταγές
Απίθανες τρίχρωμες πατάτες φούρνου με ντοματίνια «σαν τηγανιτές»
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 μωβ πατάτα
1 κόκκινη γλυκοπατάτα
1 λευκή πατάτα
Ντοματίνια
Φέτα
Ανθό αλατιού
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
2 λαδόκολλες + 1 κομμάτι διπλό φύλλο λαδόκολλα – αλουμινόχαρτο για τα ντοματίνια
1 ζευγάρι γάντια αφής
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180οκελσίου.
Στρώνουμε ταψάκια με λαδόκολλες, κόβουμε με ψαλίδι ότι περισεύει,και τα λαδώνουμε ελαφρά, με πινέλο.
Πρώτα καθαρίζουμε την λευκή και την κόκκινη γλυκοπατάτα, τις κόβουμε μπαστουνάκια, τις βάζουμε στο ταψάκι, στην μέση του ταψιού φτιάχνουμε ένα αυτοσχέδιο σκεύος, με την διπλή λαδόκολλα και βάζουμε μέσα τα ντοματίνια .
– αυτό το κάνουμε, για να μην μας βγάλουν υγρά, μέσα στο ταψί με τις πατάτες-
Φοράμε τα γάντια μας, – η μωβ πατάτα ξεβάφει- καθαρίζουμε την μωβ πατάτα, την κόβουμε μπαστουνάκια, και την βάζουμε στο δεύτερο ταψί.
Αλείφουμε τις πατάτες μας, και τα ντοματίνια με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ρίγανη, και θυμάρι, αλατοπιπερόνουμε, ψήνουμε και τα δύο ταψιά ταυτόχρονα, στην πάνω και κάτω σχάρα του φούρνου μας, για 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε
Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας, η ψήνουμε την φέτα κάτω από τα ντοματίνια «σαγανάκι» αν θέλουμε, από την αρχή στον φούρνο.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.