Συνταγές
Απίθανες μπακέτες σκέτες ή και γεμιστές – γίνονται φανταστικές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. γάλα & 65 γρ. νερού
20 γρ. μαλακό βούτυρο (μπορείτε να αντικαταστήσετε με ελαιόλαδο)
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακ ξηρή μαγία ή 25 γρ. φρέσκια
50 γρ. λιωμένο βούτυρο για να περάσετε τη ζύμη
σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε γιά 4 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 2 λεπτά σε πιο γρήγορη
Τοποθετήστε το σε μια επιφάνεια εργασίας που έχετε πασπαλίσει με αλεύρι.
χωρίστε τη ζύμη σε 2 η περισσότερα μέρη.
Λιώνουμε 50 g. βούτυρο η λάδι .
Ανοίξτε κάθε μέρος σε ένα ορθογώνιο φύλλο. Περάστε με το βούτυρο η λάδι και διπλώστε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες . Αφήστε τη ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Μετά από 15 λεπτά, πάρτε τη ζύμη.
Ξανά ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ορθογώνιο φύλλο . Περάστε την επιφάνεια με βούτυρο και τυλίξτε σε ρολό. ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΤΥΛΙΞΕΤΕ …. πασπαλίζετε κανέλα η ότι άλλο θέλετε ..
Τοποθετήστε και τα δύο ρολά στο χαρτί ψησίματος.
Περάστε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό ή γάλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι προαιρετικά και κάνουμε χαρακιές βαθιές λοξές .
Είναι καλύτερα να κάνετε τις χαρακιές πριν φουσκώσουν οι μπαγκέτες, διαφορετικά θα είναι πολύ δύσκολο να κοπεί όταν φουσκώσει η ζύμη
Σημαντικό οι χαρακιές πρέπει να γίνονται πολύ λοξά.
Σκεπάστε τις μπακετούλες για 30- 45 λεπτά οι μπαγκέτες πρέπει να διπλασιαστούν .Ψήνουμε για 30-35 λεπτά 180-200 βαθμούς αντιστάσεις
Στο σημείο που κάνουμε ρολό την ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε , κανελοζάχαρη η σκορδορίγανη η λιαστή ντομάτα η μερέντα κάνοντας αλμυρό η γλυκό το τελικό αποτέλεσμα …
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”